ØRELYS - OTOPATI

AKUPUNKTUR LØKEN

KROPP & SJEL


                                                                                                               ØRELYS / OTOPATISlik fungerer ørelys


Varmen som oppstår når ørelyset brenner, er tilstrekkelig til å virke lett smertestillende, samtidig som voks i øregangen mykgjøres slik at den lettere kommer ut.

Varmen øker blodtilførselen i øret slik at tette porer i ørene åpnes.

Brenningen av ørelyset danner et lett undertrykk i øret (det oppstår en skorsteinseffekt), noe som er helt smertefritt, men dette undertrykket fører til at voks, avleiringer og væske trekkes ut av øret og inn i ørelyset, samtidig som det hjelper til med å gjenopprette riktig trykk på trommehinnen.


Behandling med ørelys blir ofte benyttet ved plager som:

 


•Tinnitus / øresus

•Meniers

•Trykk - og utligningsplager

•Kronisk og akutt mellomørebetennelse

•Kløe og ubehag

•Væskeansamlinger

•Nedsatt hørsel

•Plager som følge av ørevoks

•Bihulebetennelse

•Svimmelhet / balanseproblemer

•"Propper i ørene" etc.


Otopati - ørelysbehandling - er en behagelig og velgjørende

varmebehandling av hodet og ørene.


Lysene - som egentlig er et rør - er laget av lerret - satt inn med bivoks og eteriske oljer.


Metoden baserer seg på Hopi - indianernes seremonier i forbindelse med ulike plager i ørene. Man plasserer 'lyset' i øreåpningen - før man tenner på - og lar det deretter brenne ned til et visst punkt. Ved hjelp av vakuum dannes det et undertrykk i mellomøret som fører til trykkutligning og drenering av væske. Ørevoksen suges ut og vil samle seg inne i ørelyset. Ørevoks kan være en medvirkende årsak til en rekke forskjellige øreplager.


Mange har svært store mengder med voks i ørene - også barn. Mengden øker naturligvis med årene og det er en kjensgjerning at mange eldre mennesker har plager som har sammenheng med store mengder ørevoks.


Nedsatt hørsel, øresus og kløe er eksempler på slike plager. Otopati  kan - med fordel benyttes ved ulike øreplager og vil aldri gjøre noen skade. Behandlingen er svært behagelig og har ofte en beroligende effekt. Det er - så langt vi kjenner til - ingen negative bivirkninger forbundet med terapiformen.


Det er - så langt vi kjenner til - ingen negative bivirkninger forbundet med denne terapiformen. For barn er dette et behagelig og smertefritt alternativ - og metoden brukes også derfor i stor grad ved både kroniske og akutte ørebetennelser. Ved hjelp av et Otoskop kan vi se hvorvidt øregangen er rød og hissig og om det er mye ørevoks som kan irritere. Dersom barnet kommer til behandling tidlig i sykdomsforløpet, vil det - som regel være tilstrekkelig med en behandling.


Ved plager som tinnitus (øresus), Meniers, balanseproblemer etc.,varierer effekten av behandlingen i vesentlig grad og det understrekes at det ved disse plagene kan være snakk om ganske mange behandlinger før evt. bedring. Det er - som kjent mange forskjellige årsaker til de nevnte plagene og vi kan aldri si noe om resultatene før behandling. Det eneste som er sikkert er at du blir kvitt store mengder med ørevoks, og at det er verdt ett forsøk.


Det kan ofte være hensiktsmessig å kombinere otopati med andre behandlingsmetoder - som akupunktur, kopping (dypvevsmassasje) og/eller urteterapi.

Øresus kan ofte skrive seg fra ubalanser i kroppen - og det benyttes forskjellige undersøkelses-metoder for å finne utgangspunktet til problemet.

I mange tilfeller ser vi at øresus har klar sammenheng med dårlig blodsirkulasjon i nakken - og problemet kan forsvinne i takt med nakkesmertene.Hvorfor og hvordan?


Regelmessig bruk av ørelys forhindrer at ørevoksen blir hard og at det

danner seg propper.

Ørelyset bidrar til å fjerne urenheter og overskudd av ørevoks fra øregangen,

som kan skape problemer som ulyder i øret, nedsatt hørsel og en følelse

av tette ører.


Ørelysbehandling er en behagelig, avslappende opplevelse, og en ypperlig

form for ørehygiene. Og dersom stor produksjon av ørevoks er et problem

for deg, bør du ikke la metoden være uprøvet. Dersom du har "ørebarn"

kan dette være redningen som hjelper dere gjennom neste forkjølelsessesong.


Noen forbinder ørelys med "øreproblemer", ettersom mange er blitt hjulpet

med problemer av kronisk art. Men også du som ikke er plaget med

ørebetennelser, bihulebetennelser, ulyder i øret eller trykkproblemer,

bør prøve ørelysbehandling.


Hvordan fungerer øret ?


Øret er i utgangspunktet selvrensende. Hudceller fra øregangen beveger

seg mot utgangen og blander seg med fett som produseres i vokskjertlene.

Dette føres ut av øret i form av ørevoks. Når dette selvrensende systemet ikke fungerer perfekt, kan det danne seg en ”propp” av ørevoks, som kan skape problemer dersom den ikke fjernes. Bruk av bomullspinner og lignende kan skyve voksen lenger innover i øregangen og kan dessuten skade den tynne huden i øregangen.
Copyright @ All Rights Reserved